plasticphotovoltaics@youtube plasticphotovoltaics@facebook plasticphotovoltaics@twitter

Om solceller

Hvad er solceller?

Solenergi - kan vi dække verdens energibehov?

I dag kommer størstedelen af Verdens energi fra fossile brændsler. Selvom der er fossile brændsler nok tilbage til at understøtte verdens samlede forbrug i mange år endnu kan der være mange gode grunde til at se efter alternativer. Sammen med ressourceknaphed og utilstrækkelig forsyningssikkerhed er CO2 forurening stærke argumenter mod fossile brænsler.

I fremtiden er det derfor bydende nødvendigt at en større og større andel af energien leveres ved hjælp af alternative energi former. Solenergi er et rigtigt godt bud på en miljørigtig pålidelig energikilde. Hver dag modtager Jorden ca. 1,2 × 105 TW fra solen. I forhold til Jordens nuværende forbrug (>20 TW) leverer solen tilstrækkeligt energi til at dække vores forbrug mange gange. For at udnytte energien fra solen skal vi enten benytte solfangere som bruger solens energi til at opvarme vand, eller udnytte solceller som kan producere strøm direkte fra sollys. På DTU er vores forskning fokuseret på at udvikle solceller, som producere elektricitet.

På siden er der links Wikipedia. Vi fraskriver os ethvert ansvar i forbindelse med fremtidigt indhold i forbindelse med de links der anvendes, men vil samtidigt pege på nyttige informationer som kan findes på Wikipedia, der relatere til indholdet på siden.

Social

  

Current weather

Temperature: 14.11 °C
Sample temp: 11.60 °C
Irradiance: -3.3 W/m²
Humidity: 91.60 %Rh
Last update: Sat, 19 Aug 2017 23:42:03 +0200 - details
Copyright DTU Energy
Sitemap | Contact us | Press center