plasticphotovoltaics@youtube plasticphotovoltaics@facebook plasticphotovoltaics@twitter

Fremstilling af plastsolceller

Hvordan fremstilles plastsolceller?

Rulle-til-rulle fremstilling

Som beskrevet tidligere er den helt store fordel ved plastsolceller fremstillingsprocessen. Plastsolceller består af en række tynde lag som alle kan processers fra opløsning. Dvs. man kan lave en ”blæk” af materialerne som derpå kan printes/coates. Dette muliggør rulle-til-rulle (R2R) fremstilling af solcellerne. Derved er fremstillingen af plastsolceller markant anderledes end de fremstillingsprocesser der indgår i 1. og 2. generations solceller. Ved R2R fremstilling trykkes alle lag ovenpå et fleksibelt plastik (PET) substrat hvor substratet føres fra rulle til rulle. Længden på substratet kan være meget lang (hundrede af meter) og derved kan et meget stort antal solceller produceres i samme proces.

Trykningen af solceller minder på mange måder om offset-print som bruges til at trykker aviser. Ved offset-print påtrykkes avissiderne en farve ad gangen og derved opbygges avisens tekst og billeder. Tilsvarende trykkes de forskellige lag i solcellen i hinanden efterfølgende processer.

På siden er der links Wikipedia. Vi fraskriver os ethvert ansvar i forbindelse med fremtidigt indhold i forbindelse med de links der anvendes, men vil samtidigt pege på nyttige informationer som kan findes på Wikipedia, der relatere til indholdet på siden.

Social

  

Current weather

Temperature: 14.11 °C
Sample temp: 11.60 °C
Irradiance: -3.3 W/m²
Humidity: 91.60 %Rh
Last update: Sat, 19 Aug 2017 23:42:03 +0200 - details
Copyright DTU Energy
Sitemap | Contact us | Press center